Bites en business podcast

Bites & Business Podcast

Podcastgast

Door De PodcastGast

IDEEËN KRIJGEN ALS BAAN

In 2006 begon Marijke Krabbenbos als ondernemer met haar bedrijf, the IdeaCompany. Met haar energie en een hoofd dat overloopt van de creativiteit heeft zij namelijk ideeën aan de lopende band!

Een van deze ideeën was het in 2007 oprichten van Bites en Business. Een netwerk uitsluitend voor ondernemende vrouwen. Als ondernemer was ze namelijk klaar met de standaard “mannen” netwerkavonden, waarbij er veel sprekers zijn en er maar weinig echt genetwerkt wordt. Daarmee was de eerste netwerkavond in 2007 gewoon bij haar thuis aan de keukentafel een feit. Dit breide zich echter vlot uit want in 2018 waren er al Bites en Business avonden in 25 steden! 

“Toen ik voor het eerst hoorde over de Froton Life Tool was ik echt sceptisch. Maar als iemand er zoveel waarde uit haalt, dan moet er voor mij toch ook wat in zitten?”

In haar gelijknamige podcast neem ik als host het heft in handen en vraag ik Marijke naar haar verhaal. We hebben het over ondernemen, netwerken, de verschillen tussen mannen en vrouwen en vooral ook over het krijgen van ideeën.

Want wanneer is een idee een goed idee? Hoe weet je dat jouw idee de moeite waard is? En wat doet Marijke met alle ideeën die ze krijgt maar waar ze niets mee kan?

Je hoort dit en nog veel meer in aflevering 50 van de Bites en Business podcast. Luister hem in je favoriete podcast app of via de player boven aan de pagina!

Deel deze aflevering

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Lessen uit HU onderzoek - burgerparticipatie

Lessen uit HU onderzoek

Wat maakt burgerparticipatie effectief? ⠀

Burgerparticipatie is de deelname en inspraak van burgers in besluitvormingsprocessen van de overheid. Maar werkt dat wel? En hoe richt je zoiets in? We bespreken het in deze podcast!

Luister deze aflevering
Podje Oploskoffie met Charlotte Meindersma

Podje Oploskoffie

Charlotte is recht door zee en doet niet aan juridische blabla. Ze deelt gratis enorm veel kennis in haar blogs en de juridische hulp is in haar webshop voor vaste prijzen te koop. Gewoon hulp zoals je dat als ondernemer wil hebben dus! Wat dat betreft is Charlotte zelf ook meer een ondernemer dan een jurist. En juist daarom heeft ze een nieuw boek geschreven. Waarin ze haar ondernemerskennis bundelt met de juridische kennis die iedere ondernemer zou moeten hebben: “Écht ondernemen”. En van dat boek ben ik Écht onder de indruk!

Luister deze aflevering
Bites en business podcast

Bites & Business Podcast

In deze podcast interviewt de Podcastgast Marijke Krabbenbos. In 2006 begon zij als ondernemer met haar bedrijf, the IdeaCompany. Met haar energie en een hoofd dat overloopt van de creativiteit heeft zij namelijk ideeën aan de lopende band! Hoe dat werkt en hoe zij goede van slechte ideeën onderscheid, daarover vraag ik haar alles in deze aflevering.

Luister deze aflevering
Shine on you crazy miracle

Shine on you crazy miracle

De Froton Life Tool is een tool die er voor kan zorgen dat je echt vrij kan zijn van zorgen, verdriet en pijn.

Als ik dit lees dan ben ik direct onwijs sceptisch. Ik ben zo’n nuchtere hollander met beide beentjes in de klei en dit soort uitspraken voelen voor mij meteen zo zweverig… Ik haak daar echt bij af.

Luister deze aflevering
Tandarts podcast

Tandarts vrijheid en meesterschap

Als iemand met een lichte angst voor tandartsen probeer ik zo min mogelijk over de tandarts na te denken. Maar waar ik als patiënt helemaal nog nooit over na had gedacht was de tandarts als onderneming. Terwijl er een fascinerende wereld gaande is, buiten die (hopelijk!) 10 minuten in de stoel

Luister deze aflevering