Ontspannen docent podcast

De Ontspannen Docent Podcast

Podcastgast

Door De PodcastGast

7 afleveringen. Dat is gemiddeld genomen de levensduur van een podcast. 

Deze aflevering is anders dan alle anderen. En stiekem vind ik dat een beetje eng. Ik neem namelijk plaats op de docenten stoel! Luister mee met deze live-mini cursus podcasten waarin ik Tineke help om een nieuwe en stevige basis voor haar podcast te leggen en zo een nieuwe start te maken.

Podcasten is booming en dankzij corona kreeg dit nog een extra groeispurt. Overal springen podcasts als paddenstoelen uit de grond. Maar net zo snel als dat ze opkomen, vergaan ze vaak ook weer. Binnen 7 afleveringen dus. Maar hoe voorkom jij nu dat dit ook bij jouw podcast gebeurd? Voor wie maak jij eigenlijk jouw podcast? En hoe krijg je een duidelijk beeld van wat jouw podcast wel én wat het vooral ook niet is? 

“Deze aflevering is onwijs waardevol voor iedereen met een eigen podcast of die een podcast wil beginnen. Luister mee in deze live mini-cursus podcasten waarin ik Tineke help met het vormgeven van haar podcast.”

Tineke Hoomans liep tegen al deze (en nog veel meer!) vragen aan. Haar “De Rust in je hoofd Podcast” begon ze vol moed in oktober 2020. Een podcast gericht op docenten met een burnout. Of die tegen een burnout aan zaten. Of die zochten naar onstpanningsoefeningen. Of naar Focus. Of …. Of … De podcast ging in no-time alle kanten op. 

Na 2 maanden en 5 afleveringen later werd het stil op het podcast kanaal van Tineke. Zonde! Tineke is namelijk onwijs gepassioneerd over het helpen van docenten vanuit haar eigen ervaring met het hebben van een burnout. Waarom stopte ze dan toch? 

Tineke stapte in een herkenbare valkuil. In haar enthousiasme ging ze aan de slag met haar podcast, zonder een duidelijke basis te hebben. Een basis over wat ze met haar podcast wil en voor wie deze podcast bedoelt is. In deze aflevering help ik haar daar bij. 

Hoe toepasselijk kan het zijn, in de (hernoemde) podcast De Ontspannen Docent neem ik dus plaats op de docentenstoel. Samen met Tineke bespreek ik het huiswerk dat zij van mij gekregen heeft. Korte vragen en opdrachten bedoelt om haar aan het denken te zetten over haar podcast. Samen zetten we in deze aflevering de basis van haar frisse, nieuwe start. Voor mij helemaal nieuw om op deze manier een mede-podcaster te helpen, maar super tof om te doen!

Laat me weten wat je van de aflevering vindt. Ik ben onwijs benieuwd! En heb jij ook hulp nodig met jouw podcast? Stuur mij dan een berichtje! 

Deel deze aflevering

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Ontspannen docent podcast

Ontspannen docent Podcast

Deze aflevering is onwijs waardevol voor iedereen met een eigen podcast of die een podcast wil beginnen. Luister mee in deze live mini-cursus podcasten waarin ik Tineke help met het vormgeven van haar podcast.

Luister deze aflevering
Boek achter de mens podcast

Boek achter de Mens Podcast

Ik heb in mijn leven al aardig wat boeken verslonden met de thema’s geluk, succes, zelfontwikkeling en mindset. En geen daarvan bracht me zoveel rust en waarde als dit boek. Dus ben jij ook op zoek naar meer rust, kalmte en tevreden zijn in je leven dan is dit zeker een boek voor jou. Maar voor dat je het leest: Luister deze podcast!

Luister deze aflevering
Timtom podcast

TimTom Podcast

Hoe maak je verbinding met een ander? Hoe kan je open luisteren naar mensen? En hoe zorg je vervolgens dat je de juiste vragen stelt? Deze podcast zit vol met concrete tips en tricks! Ook deel ik mijn recente en zeer pijnlijke ervaring met het compleet onvoorbereid een gesprek in gaan. En ik laat je weten hoe ik daar mee om ben gegaan. Super waardevol als je zelf ook wel eens met je mond vol tanden staat!

Luister deze aflevering
PS Grow Podcast

PS Grow

In deze podcast heb ik het samen met Peter over het grote verschil tussen Nederlanders en Belgen op het gebied van zelfontwikkeling, geluk en succes. Daarnaast hebben we het natuurlijk over podcasten en mijn missie om in 100 podcasts te zitten. We praten over de kunst van het vragenstellen én ik geef een aantal concrete tips over hoe jij zelf ook beter kan worden in het stellen van vragen!

Luister deze aflevering
papa podcast

Papa moet het doen Podcast

Uitstellen, uitstellen, uitstellen. Papa worden is echt iets op mijn “ooit nog” lijstje.

Want wanneer ben je daar in hemelsnaam klaar voor? En kan dat eigenlijk wel? Ben je ooit klaar om papa te worden? Dat en nog veel meer bespreek ik samen met de papa’s in de Papa moet het doen podcast.

Luister deze aflevering
Game Design podcast

Ik hou van tech Podcast

Ik was niet zo’n kind dat al van kleins af aan wist wat hij wilde worden. Sterker nog, ik had geen idee wat ik in hemelsnaam wilde worden. Tot ik in mijn examen jaar las over de opleiding International Game Architecture and Design. Dat. Dat wilde ik worden!

Luister deze aflevering