Ontspannen docent podcast

De Ontspannen Docent Podcast

Podcastgast

Door De PodcastGast

7 afleveringen. Dat is gemiddeld genomen de levensduur van een podcast. 

Deze aflevering is anders dan alle anderen. En stiekem vind ik dat een beetje eng. Ik neem namelijk plaats op de docenten stoel! Luister mee met deze live-mini cursus podcasten waarin ik Tineke help om een nieuwe en stevige basis voor haar podcast te leggen en zo een nieuwe start te maken.

Podcasten is booming en dankzij corona kreeg dit nog een extra groeispurt. Overal springen podcasts als paddenstoelen uit de grond. Maar net zo snel als dat ze opkomen, vergaan ze vaak ook weer. Binnen 7 afleveringen dus. Maar hoe voorkom jij nu dat dit ook bij jouw podcast gebeurd? Voor wie maak jij eigenlijk jouw podcast? En hoe krijg je een duidelijk beeld van wat jouw podcast wel én wat het vooral ook niet is? 

“Deze aflevering is onwijs waardevol voor iedereen met een eigen podcast of die een podcast wil beginnen. Luister mee in deze live mini-cursus podcasten waarin ik Tineke help met het vormgeven van haar podcast.”

Tineke Hoomans liep tegen al deze (en nog veel meer!) vragen aan. Haar “De Rust in je hoofd Podcast” begon ze vol moed in oktober 2020. Een podcast gericht op docenten met een burnout. Of die tegen een burnout aan zaten. Of die zochten naar onstpanningsoefeningen. Of naar Focus. Of …. Of … De podcast ging in no-time alle kanten op. 

Na 2 maanden en 5 afleveringen later werd het stil op het podcast kanaal van Tineke. Zonde! Tineke is namelijk onwijs gepassioneerd over het helpen van docenten vanuit haar eigen ervaring met het hebben van een burnout. Waarom stopte ze dan toch? 

Tineke stapte in een herkenbare valkuil. In haar enthousiasme ging ze aan de slag met haar podcast, zonder een duidelijke basis te hebben. Een basis over wat ze met haar podcast wil en voor wie deze podcast bedoelt is. In deze aflevering help ik haar daar bij. 

Hoe toepasselijk kan het zijn, in de (hernoemde) podcast De Ontspannen Docent neem ik dus plaats op de docentenstoel. Samen met Tineke bespreek ik het huiswerk dat zij van mij gekregen heeft. Korte vragen en opdrachten bedoelt om haar aan het denken te zetten over haar podcast. Samen zetten we in deze aflevering de basis van haar frisse, nieuwe start. Voor mij helemaal nieuw om op deze manier een mede-podcaster te helpen, maar super tof om te doen!

Laat me weten wat je van de aflevering vindt. Ik ben onwijs benieuwd! En heb jij ook hulp nodig met jouw podcast? Stuur mij dan een berichtje! 

Deel deze aflevering

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Lessen uit HU onderzoek - burgerparticipatie

Lessen uit HU onderzoek

Wat maakt burgerparticipatie effectief? ⠀

Burgerparticipatie is de deelname en inspraak van burgers in besluitvormingsprocessen van de overheid. Maar werkt dat wel? En hoe richt je zoiets in? We bespreken het in deze podcast!

Luister deze aflevering
Podje Oploskoffie met Charlotte Meindersma

Podje Oploskoffie

Charlotte is recht door zee en doet niet aan juridische blabla. Ze deelt gratis enorm veel kennis in haar blogs en de juridische hulp is in haar webshop voor vaste prijzen te koop. Gewoon hulp zoals je dat als ondernemer wil hebben dus! Wat dat betreft is Charlotte zelf ook meer een ondernemer dan een jurist. En juist daarom heeft ze een nieuw boek geschreven. Waarin ze haar ondernemerskennis bundelt met de juridische kennis die iedere ondernemer zou moeten hebben: “Écht ondernemen”. En van dat boek ben ik Écht onder de indruk!

Luister deze aflevering
Bites en business podcast

Bites & Business Podcast

In deze podcast interviewt de Podcastgast Marijke Krabbenbos. In 2006 begon zij als ondernemer met haar bedrijf, the IdeaCompany. Met haar energie en een hoofd dat overloopt van de creativiteit heeft zij namelijk ideeën aan de lopende band! Hoe dat werkt en hoe zij goede van slechte ideeën onderscheid, daarover vraag ik haar alles in deze aflevering.

Luister deze aflevering
Shine on you crazy miracle

Shine on you crazy miracle

De Froton Life Tool is een tool die er voor kan zorgen dat je echt vrij kan zijn van zorgen, verdriet en pijn.

Als ik dit lees dan ben ik direct onwijs sceptisch. Ik ben zo’n nuchtere hollander met beide beentjes in de klei en dit soort uitspraken voelen voor mij meteen zo zweverig… Ik haak daar echt bij af.

Luister deze aflevering
Tandarts podcast

Tandarts vrijheid en meesterschap

Als iemand met een lichte angst voor tandartsen probeer ik zo min mogelijk over de tandarts na te denken. Maar waar ik als patiënt helemaal nog nooit over na had gedacht was de tandarts als onderneming. Terwijl er een fascinerende wereld gaande is, buiten die (hopelijk!) 10 minuten in de stoel

Luister deze aflevering