Dit is dertig podcast

Dit is Dertig
Podcast

Podcastgast

Door De PodcastGast

Er komt een moment waarop je denkt “Shit! Ik ben nu echt oud aan het worden!”

Of het nu gaat om je lichaam dat langzaam protesteert, je favoriete band als tiener terug horen op een classic rock radiozender, of de nieuwe social media hype die je compleet gemist hebt: Ik wordt oud. En lach niet, jij ook!

Sinds januari hoor ik helaas bij de club van 30. Een traumatische ervaring dit ik tot in details bespreek met Gaia & IJlien van de “dit is dertig” podcast.

Laatst luisterde ik arrow classic rock en kwam GreenDay voorbij en ik dacht “Sinds wanneer is GreenDay classic rock?!” Dit luisterde ik toen ik 13 was joh. 

In deze podcast hebben we het over hoe je om moet gaan met ouder worden, en vooral, het verschil daarin bij mannen en vrouwen. Lijstjes die je af moet werken voor je aan kinderen wil beginnen, je persoonlijke missie op je visionboard en “de” reis naar Bali op zoek naar je innerlijke zelf. Ouder worden is vermoeiend en met zijn alle maken we het nog veel vermoeiender.

Een toffe podcast met de twee dames die mij toch weer gerust hebben gesteld. Een uur lang lachen, discussie, verschil man-vrouw en de heerlijke nostalgie die alleen dertigers kennen. Oud worden is zo slecht nog niet.

Luister de aflevering hier: http://ow.ly/w0ag50E4IN9

Deel deze aflevering

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Lessen uit HU onderzoek - burgerparticipatie

Lessen uit HU onderzoek

Wat maakt burgerparticipatie effectief? ⠀

Burgerparticipatie is de deelname en inspraak van burgers in besluitvormingsprocessen van de overheid. Maar werkt dat wel? En hoe richt je zoiets in? We bespreken het in deze podcast!

Luister deze aflevering
Podje Oploskoffie met Charlotte Meindersma

Podje Oploskoffie

Charlotte is recht door zee en doet niet aan juridische blabla. Ze deelt gratis enorm veel kennis in haar blogs en de juridische hulp is in haar webshop voor vaste prijzen te koop. Gewoon hulp zoals je dat als ondernemer wil hebben dus! Wat dat betreft is Charlotte zelf ook meer een ondernemer dan een jurist. En juist daarom heeft ze een nieuw boek geschreven. Waarin ze haar ondernemerskennis bundelt met de juridische kennis die iedere ondernemer zou moeten hebben: “Écht ondernemen”. En van dat boek ben ik Écht onder de indruk!

Luister deze aflevering
Bites en business podcast

Bites & Business Podcast

In deze podcast interviewt de Podcastgast Marijke Krabbenbos. In 2006 begon zij als ondernemer met haar bedrijf, the IdeaCompany. Met haar energie en een hoofd dat overloopt van de creativiteit heeft zij namelijk ideeën aan de lopende band! Hoe dat werkt en hoe zij goede van slechte ideeën onderscheid, daarover vraag ik haar alles in deze aflevering.

Luister deze aflevering
Shine on you crazy miracle

Shine on you crazy miracle

De Froton Life Tool is een tool die er voor kan zorgen dat je echt vrij kan zijn van zorgen, verdriet en pijn.

Als ik dit lees dan ben ik direct onwijs sceptisch. Ik ben zo’n nuchtere hollander met beide beentjes in de klei en dit soort uitspraken voelen voor mij meteen zo zweverig… Ik haak daar echt bij af.

Luister deze aflevering
Tandarts podcast

Tandarts vrijheid en meesterschap

Als iemand met een lichte angst voor tandartsen probeer ik zo min mogelijk over de tandarts na te denken. Maar waar ik als patiënt helemaal nog nooit over na had gedacht was de tandarts als onderneming. Terwijl er een fascinerende wereld gaande is, buiten die (hopelijk!) 10 minuten in de stoel

Luister deze aflevering