ADD something special podcast

Podcast over
add en adhd

Podcastgast

Door De PodcastGast

Hoe ik in hemelsnaam in 100 verschillende podcasts geïnteresseerd kan zijn? Door mijn superkracht!

Deze podcast is de meest persoonlijke die ik tot nu toe heb opgenomen. Er zijn namelijk weinig mensen dit van mij weten, maar 5 jaar geleden kreeg ik de diagnose ADD. En toen. Toen veranderde er helemaal niets. Maar begreep ik mezelf een stuk beter.

Al sinds klein kind heb ik last van een korte aandachtsboog. Het is meer een aandachtspunt. Herkenbaar?

Dingen die ik saai vind lijken me extra veel moeite te kosten. Maar zodra ik iets interessant vind zuig ik alle informatie op als een spons. In mijn zoektocht naar zelfverbetering kwam ik een online test tegen, waaruit bleek dat ik wel eens ADD zou kunnen hebben. Hoe meer ik er over las hoe meer ik mezelf herkende. Dit was iets wat ik moest onderzoeken.

“Maar wat doe je als je dokter zegt dat je te oud bent voor ADD? Waar moet je dan heen?!”

In ADD Something Special praat ik samen met Carola over wat het is om ADD te hebben. Hoe het kwam dat ik een late diagnose kreeg en waarom ik met die diagnose mezelf nog beter kon begrijpen. We hebben het over hoe mijn hyperfocus mijn superkracht is om me snel dingen eigen te maken, en hoe mijn mega brede interesse DE reden is dat ik 100 verschillende podcasts wil doen.

Een super toffe podcast die voor mij erg persoonlijk is geworden. Laat me weten wat je er van vindt!

Deel deze aflevering

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Lessen uit HU onderzoek - burgerparticipatie

Lessen uit HU onderzoek

Wat maakt burgerparticipatie effectief? ⠀

Burgerparticipatie is de deelname en inspraak van burgers in besluitvormingsprocessen van de overheid. Maar werkt dat wel? En hoe richt je zoiets in? We bespreken het in deze podcast!

Luister deze aflevering
Podje Oploskoffie met Charlotte Meindersma

Podje Oploskoffie

Charlotte is recht door zee en doet niet aan juridische blabla. Ze deelt gratis enorm veel kennis in haar blogs en de juridische hulp is in haar webshop voor vaste prijzen te koop. Gewoon hulp zoals je dat als ondernemer wil hebben dus! Wat dat betreft is Charlotte zelf ook meer een ondernemer dan een jurist. En juist daarom heeft ze een nieuw boek geschreven. Waarin ze haar ondernemerskennis bundelt met de juridische kennis die iedere ondernemer zou moeten hebben: “Écht ondernemen”. En van dat boek ben ik Écht onder de indruk!

Luister deze aflevering
Bites en business podcast

Bites & Business Podcast

In deze podcast interviewt de Podcastgast Marijke Krabbenbos. In 2006 begon zij als ondernemer met haar bedrijf, the IdeaCompany. Met haar energie en een hoofd dat overloopt van de creativiteit heeft zij namelijk ideeën aan de lopende band! Hoe dat werkt en hoe zij goede van slechte ideeën onderscheid, daarover vraag ik haar alles in deze aflevering.

Luister deze aflevering
Shine on you crazy miracle

Shine on you crazy miracle

De Froton Life Tool is een tool die er voor kan zorgen dat je echt vrij kan zijn van zorgen, verdriet en pijn.

Als ik dit lees dan ben ik direct onwijs sceptisch. Ik ben zo’n nuchtere hollander met beide beentjes in de klei en dit soort uitspraken voelen voor mij meteen zo zweverig… Ik haak daar echt bij af.

Luister deze aflevering
Tandarts podcast

Tandarts vrijheid en meesterschap

Als iemand met een lichte angst voor tandartsen probeer ik zo min mogelijk over de tandarts na te denken. Maar waar ik als patiënt helemaal nog nooit over na had gedacht was de tandarts als onderneming. Terwijl er een fascinerende wereld gaande is, buiten die (hopelijk!) 10 minuten in de stoel

Luister deze aflevering